2025 Porsche Taycan’a 188 beygirlik güç eklendi

Alman firma, yeni modellerinde görsellikte büyük değişiklikler yapmasa da mekanik anlamda bir çok yeniliğe gidiyor.

2025 model Porsche Taycan da görünüş olarak çok farklı olmasa da büyük bir motor gücü farkıyla geliyor. Porsche’nin bu modelde yaptığı geliştirmelerle birlikte otomobilin motor gücü tam 188 beygir arttı.

Taycan Turbo S, toplamda 938 beygirlik güç üretiyor. Bu artışla beraber aracın 0’dan 100’e çıkış süresi yalnızca 2,3 saniye oldu. Bu da Taycan Turbo S’i, 918 Spyder’ın önünde en güçlü Porsche otomobili yapıyor.

Otomobilin yeni motoru, sahip olduğu göz alıcı güce rağmen boyut anlamında bir önceki model ile aynı hacme sahip. Ayrıca makyajlı modelin motoru, 9 kilogram daha hafif.

Taycan da en çok eleştiri menzil konusundaydı. Ancak yeni modelde menzil ideal koşullar altında 482 kilometreyi bulabiliyor.

Aracın bataryası 105kWh’ı bulurken net kapasitesi ise 98,6kWh oldu. Ayrıca aracın enerji yenileme kapasitesi de artırıldı ve 400kWh’a kadar yükseltildi. Aracın şarjı, aerodinamik özellikleri, termal yönetimi de iyileştirildi.

Taycan’ın eski modelinde 270kW olan şarj hızı, yeni modelde 320kW’a yükseltildi. Batarya sadece 18 dakikada yüzde 8’den yüzde 80’e ulaşıyor.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x